DOL

fotoVam tancar el curs amb una notícia terrible: la mort de la Valentina ens enxampava amb els inspectors posant la casa potes enlaire, i només una part dels companys va poder acompanyar el dolor dels alumnes i les seves famílies. Els professors, impactats per la notícia, tancàvem el curs amb un minut de silenci al darrer claustre i un breu post al bloc de l’institut ens permetia compartir el nostre dolor amb la resta de la comunitat educativa.

Un cop retrobats després de les vacances volem recordar que aquest curs comencem sense la Valentina i que ser-ne conscients ens fa mal. Per això farem un petit acte a la primera hora de classe, els detalls del qual coneixereu al darrer claustre.

Hi ha tantes cerimònies de dol com civilitzacions ha tingut la història, i cada grup social també es fa la seva cerimònia a mida. El que es manté a totes elles  és la necessitat d’expressar el dolor que ens provoca la pèrdua d’un ésser estimat, però també el malestar que ens genera constatar la incertesa del destí final de la nostra existència.

El juliol del 2015 1700 alumnes de l’institut de Palmerston, a Nova Zelanda, rebien les despulles del seu professor, Dawson Tamatea, amb una sentida cerimònia maorí, que esdevé de gran impacte, en ser oficiada per alumnes vestits amb un uniforme propi d’occident, i seguida d’un silenci respectuós i alliberat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s