COM ESTÀ EL PATI!

Companyes, companys.

Aquest trimestre ens agradaria tancar-lo amb una proposta per al 2017: fer un pati més net, eliminant residus innecessaris, concretament el paper de plata i els envasos brick de begudes.  Sabem que no serà una empresa fàcil, però comptem amb la complicitat de tots i NO HI HA CANVIA D’ANY SENSE UN BON PROPÒSIT!!!

Què podem fer per per animar al canvi?

ABANS DEL DIA 22 DE DESEMBRE  us convidem des de les tutories o des de les matèries que us hi sentiu implicades a fer accions de sensibilització: treballar amb textos que parlin del tema, analitzar anuncis, potser teniu activitats des de l’àrea de ciències que convidin a fer càlculs reflexius. Una possible activitat podria consistir a recordar com portaven els esmorzars quan feien primària. Bé, cada grup pot veure’s sensibilitzat amb una acció diferent… Us oferim una relació de recursos que hem trobat, per si  poden ser útils.

    • Una presentació de fotos del nostre pati i les seves brutíces:
    • Les fotos de l’acció fotogràfica realitzada per alumnes de primer d’ESO, amb la coordinació de Carme Castellví, VOLEM LO PATI NET:
    • Els vídeos de la Campanya RECICLA, REUTILITZA, REACCIONA:
    • El vídeo LA HISTORIA DE LAS COSAS:

Us agrairem que, per animar el cotarro i per anar-nos assegurant que treballem el tema a tots els nivells, ens feu saber quines accions heu fet, feu o fareu vinculades amb el tema i en quins grups. Gràcies!

EL DIA 22 DE DESEMBRE comptem amb tots vosaltres, companys no tutors, per aprofitar la jornada on rebem totes les famílies del centre: la idea consisteix a

  • Rebre els alumnes i les seves famílies a l’entrada de l’institut amb un plafó i una acció creativa que haurà muntat la Carme Castellví i alguns dels seus alumnes sobre els residus que generem a l’institut en hores de pati en 5 dies. Algú de natros podrem ser a l’entrada vigilant la parada i explicant l’acció , si les famílies ens fan preguntes.
  • Disposar de 4 taules informatives que funcionin al llarg del matí (una per a cada finger i una quarta per a les famílies que aniran al primer i segon pis). Allí podrem rebre a cada família individualment, els podrem explicar que ens cal la seva col·laboració per eliminar els residus que generem a les hores del pati, els demanarem que en tornar de vacances els seus fills no duguin ni paper d’alumini ni bricks de beguda per a les hores de pati i els regalarem un BOC&ROLL perquè el puguin fer servir a partir del gener.

Per guarnir la taula, podríem aquelles cantimplores/carmanyoles de SUPERDISSENY que usem per venir a treballar i que podrien ser un possible regal de reis per als seus fills.

LA PRIMERA SETMANA DE GENER ens caldrà assegurar que TOTES LES FAMÍLIES HAN ESTAT INFORMADES I FER-HO PERSONALMENT AMB LES QUE NO HO HAN ESTAT. Companys de tutories, si sabeu de famílies que recolliran les notes abans del 22, feu-nos-ho saber perquè els puguem informar de la iniciativa.

A les hores de pati de la primera setmana apostarem a les portes d’entrada al pati companys per fer seguiment de la campanya: avisarem els alumnes que duguin brics o paper de plata a llençar els envasos abans d’entrar al pati i els convidarem a dur els envasos reciclables.

EN AQUEST SEGON TRIMESTRE serà molt important la tasca de seguiment dels companys que fan guàrdia de pati.

HO ACONSEGUIREM???

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s