Després del Reis… com farem el seguiment dels residus al pati?

El passat divendres vau rebre el post-resum de la jornada de sensibilització per a l’eliminació de paper d’alumini i brics a les hores de pati. Hi heu vist algunes fotografies (si en vau fer i les voleu compartir, passeu-les i les penjarem) i un quadre-resum amb l’estadística del dia. A continuació poder veure els resultats per grups:

fullsizerender

Com veieu, l’assistència de les famílies a la jornada de lliurament de notes depassa el 75% a tots els nivells de l’ESO i el recolzament a la proposta d’eliminar brics i alumini passa del 93%. Veureu que, sumant les famílies que estan a favor de les propostes i les que hi estan en contra, no arribem a les 294 famílies ateses: es tracta de pares que van rebre la informació però no es van definir.

QUÈ HA PASSAT ALS PATIS AQUEST GENER?  Els que hi heu fet guàrdies ho heu pogut comprovar: a primer d’ESO dominen els  BOC&ROLLS i les cantimplores s’han fet molt presents. A segon, tercer i quart d’ESO es fan evidents els canvis (hi ha molts menys residus a les papereres i al terra), però hi ha una proporció significativa d’alumnes que encara porten alumini i brics. A aquests alumnes, quan els hem vist en hores de pati, els hem anat recordant que fa uns dies havien signat uns compromisos determinats.

QUINES ACCIONS PODEM FER PER CONSOLIDAR LA MODIFICACIÓ D’HÀBITS?

  1. Els primers dies hem anat felicitant els alumnes que duien embolcalls alternatius i ens hem interessat per les noves ampolles reciclables, quan les hem vist. Si trobem l’oportunitat de seguir-ho fent, FEM-HO!
  2. Comuniquen de manera assertiva i pesada als alumnes que ENCARA DUEN ALUMINI I BRICS que estem apostant per un canvi d’hàbits al centre, que una majoria aplastant de famílies hi están d’acord i que necesitem la seva col·laboració. A més, els podem convidar a llençar l’alumini a la paperera davant nostre.  SI HO FEM TOTS, BEN SEGUR QUE ALGUNS ALUMNES MODIFIQUEN L’HÀBIT!
  3. …I QUÈ EN FEM DELS ALUMNES RECALCITRANTS?  Si us va bé, aneu comunicant qui són: revisarem a les llistes si les seves famílies hi havien signat a favor i, si és així, aprofitarem alguna oportunitat per parlar-ne  amb els pares.
  4. … I LES FAMíLIES QUE NO VAN VENIR? Els tutors faran les gestions que creguin més oportunes.
  5. … I SI TENIU MÉS IDEES,… COMPARTIU-LES AMB NOSALTRES A TRAVÉS D’AQUEST ESPAI, PERQUÈ LES PUGUEM DUR A TERME.

Em permeteu una reflexió final, afegida a l’agraïment pel compromís de tots a fer rutllar la jornada?  Si no m’erro, les sensacions de la majoria de nosaltres sobre el día 22 són satisfactòries: van venir molts pares a rebre notes, a parlar amb els seus tutors i a pagar els diners pendents del material. A més, es van interesar per la nostra proposta de canvi d’hàbits a l’hora d’esmorzar, hi van donar suport, i a hores d’ara en veiem alguns resultats.  La comunitat educativa es va trobar i va fer evident la voluntat de d’avançar junts. Una servidora mirarà de guardar aquestes sensacions per als dies en què els desencontres en casos puntuals no em permetin veure el bosc.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s